Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel manieren om met elkaar te communiceren. De een nog sneller dan de ander. Om overzicht te krijgen in vele opties verdeel ik de kanalen onder in online communicatie en offline communicatie. De wonderbaarlijke combinatie van kanalen uit deze twee categorieën zie ik als een sleutel tot succes. Ik geef je vijf goede redenen waarom investeren in je bedrijfscommunicatie een must is:

 1. Communicatie is informatie
  Het is eigenlijk vrij simpel: communiceer je niet, dan weten mensen niets over je merk of bedrijf. Van de openingstijden van je winkel tot nieuwe snufjes.
 2. Communicatie is je doelgroep bereiken
  Ben je online en offline aanwezig, dan bereik je een grote groep mensen. Een efficiënte aanpak zorgt ervoor dat je niet alleen veel mensen bereikt, maar vooral de mensen die je wilt bereiken. Dat noemen we je doelgroep. Om uit te vinden waar deze mensen zich bevinden, is onderzoek nodig.
 3. Communicatie is interactie
  Communicatie gaat al een hele tijd niet alleen meer over ‘zenden’ en ‘ontvangen’. Sociale media hebben interactie tussen customer en brand mogelijk gemaakt, waardoor we allemaal ‘zenders’ en ‘ontvangers’ kunnen zijn. Deze manier van interacteren zorgt ervoor dat je erachter kunt komen wat je klanten bezighoudt en wat zij belangrijk vinden. Het zorgt voor meer binding.
 4. Communicatie is je onderscheiden
  Eerlijk is eerlijk, een communicatiestrategie is in het huidige medialandschap onmisbaar. Vul jij je communicatiekanalen origineel in, dan kun jij je hiermee onderscheiden. Bovendien is de inzet van communicatie een goede manier om jouw unique selling points met de wereld te delen. Communicatie zorgt voor onderscheidend vermogen.
 5. Communicatie is leuk
  Voor Appels Media is communicatie vooral leuk. Een misschien minder doelgerichte reden om van je bedrijfscommunicatie een prioriteit te maken, maar wel de waarheid. Als je er handigheid in krijgt en je ziet dat het mensen enthousiasmeert over je merk, ga je het snel genoeg leuk vinden. En tot die tijd zijn wij er om je te helpen!

Contact? Info@appelsmedia.nl

Leave a comment